Isnin, 1 Ogos 2011

Bila Puasa je,,,,,

Salam ramadhan kepada semua blooger,, (^__^)

Bila je puasa, macam-macam perkara yang ambo nak,,,hahaha,,sepanjang bulan puasa nie,, kompem,,aku kena cari gak,,tapi yang no 1,,, kena tunggu balik kampung dulu la,,,,,hahaahahh

1. Air Teh yang Umi buat.

Penangan tangan seorang ibu kan,,hu3. Apa sahaja yang Umi buat, rasanya teramat sedap dan ketika itu kenikmatan yang berganda-ganda ambo dapat rasai, walaupun sekadar air Tea..hu3. Biasa kalau Umi buat air tea, 1 jug tu memang tak cukup,,,,haaha


2. Nak makan Akok dan Murtabak

Bila puasa je, perkara wajib yang mesti dapatkan adalah akok dan murtabak,,,,haahha,,, Akok yang sedapnya kat Pasir Mas tu dekat dengan Parit Air Kg Lati. Sampai kena beratur,,,hu3,,, Kalau Murtabak pula kat Roundabout Pasir Mas. Dulu harga murah je tp skrang dh mahal tp still sedap,,,,ahahah

Akok,,,hurmmm,,,yamm2,, 

waaa,,,,sedapnyer,,,hu3

3. Air Kelapa

tetiba je nak minum air kelapa,,,hahaah,,,kalau kat kampung,, bagi je RM2 kat tuan kedai, dapat 1 bungkus air kelapa,,,banyak oooooo,,,,,ahahahaah


4. Kerabu Kaki Ayam

Ini menu yang paling best aku nak makan time puasa,,,ahhahaah,,,, Kerabu kaki Ayam,,,huuu333,,, tapi kat Tanjong Malim aku tak jumpe lagi la,,,ahahaha



Ok, tu je untuk petang nie,,,,huhuhu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails