Khamis, 28 Julai 2011

It's All About "LUCU"

Kehidupan semakin kompleks,,,
Betul sahabat blogger semua, tidak semua yang kita impikan kita dapat.
Kadangkala, kita minta sedikit tetapi dapat lebih sehingga lebih itu menyusahkan kita sebenarnya, lebih baik tak dapat apa-apa,,,,hahaha,, takde la sampai macm tu kan,,,,,

so, topik pada kali ini tiada lagi PESKO yang ber"chapter" nie,, tetapi it's all about LUCU, why?
it's funny?
But serius,,,,,

Apa yang saya mahukan tidak sama dengan apa yang saya impikan?
Betul ke ayat aku tu,,,ahaha,,,

Malam ni juz MELALAK je,,,BUBBLE,,,BUBBLE,,BUBBLE,,,,,


Aku mula untuk kembali menulis,
sebuah cerita kehidupan,
Dalam kita mencapai impian,
Kita tidak boleh menolak perasaan,
CINTA
suatu ungkapan yang cukup mudah
tetapi sesuatu yang cukup payah
Hadir sebuah permata indah didepan mata
dalam diam permata lama kembali semula,
Semakin kusut,
permata yang lenyap juga muncul semula,
3PERMATA
membuatkan TINTA berhenti renung seketika,,!!
SEMUANYA SILAP PERCATURAN

It's All About LUCU,
tiada PADAH MENCARI PADAH,
PADAH BUKAN SEBARANG PADAH,
PADAH DATANG SEMUANYA INDAH
TETAPI KENA FIKIR-FIKIRKANLAH
SUPAYA DIRI MERASA TAK GUNDAH,,
ahhahhaahahah
padan muka aku,,,!!

Isnin, 25 Julai 2011

PESKO #3 : Dah dapat,,,,,


DAPAT BAJU SEKRETARIAT

ok, cun, ensem, smart,,,huhhu,,
hari nie semua dah dapat baju, 
Tiba-tiba, ala,, besar la,,,
ala,, nampak sgt aku kurus,,,kih3
sabo je la,,,,


Memperkenalkan


Muhaimin (Timbalan Pengarah 1), Azli (Pengarah), Matt ( Timbalan Pengarah 2)


Zaii Ariess 
( Penolong Setiausaha )



Mi Own 
( Penolong Pengarah Penerbitan & Informasi )


-------------------------------------------------------------------

Silap Kau, Silap Aku, atau Silap Kita???

Tak semuanya sempurna, betulllll,,,,!!
Masing-masing saling menuding jari dan yang pasti masalah takkan pernah selesai..betul x?
Dalam kekalutan, semuanya mahukan yang terbaik bagi kumpulan masing-masing dan berusaha untuk menyenangkan diri dan kerja.

Hari ini, Lensa tidak memancar dengan baik. serius,,!! celaru, keliru dan entah la,,, 
sikap mahu membuat keputusan sendiri tanpa perbincangan kadang-kala mengundang musibah,,,
kalau pada seorang dua boleh la, nie hampir keseluruhan keluarga tercalit, ape nie,,,hadoii,,,hu3

BERTENANG semua,,,
Tak mengapa, kita selesaikannya bersama-sama,,,
susah ker kalau nak cakap macm tu?
Tidak kira sama ada kita nie orang atasan, pencacai mahupun picisan. Semuanya ada fungsi, kalau x, mcm mana semua nk berkerja kalau semua org jadi org atasan dan semua orang jd org bawahan, betul x adik-adik,,,kih3

Tidak mengapa, yang berlaku jadikan iktibar,
yang sekarang kita berpada-pada,
yang akan datang kita fikir, rancang dan laksana dengan rasional.....


SELAMAT MENEMPUH HARI YANG MENCABAR YER 
KELUARGA SEKRETARIAT PESTA KONVO



Ahad, 24 Julai 2011

200 dah,,,!!!

Terima kasih kepada semua sahabat blogger yang sudi follow blog ambo, kehadiran kalian amat ambo hargai sgt2,,!! nie adalah sahabat blogger ambo yang ke 200,,,, Selamat Datang kepada Zaid dan terima kasih coz sudi singgah ke blog ambo yg biase nie,,hu3


link ke blog zaid : http://zaididris.blogspot.com/

Yang lain pom ambo amat2 btrima kasih,,,,, lau sudi, pelawa la ambo singgah ke blog masing2 yer, ambo hanyalah picisan yang belajar untuk mbawa makna kepada yang sudi,,,cehhh waahhh,,,,,kih3

PESKO #2 : Kena Kejar oleh Anjing....!!

      Salam sahabat blogger,, chapter kali nie pasal aku n the geng pegi edar flayers kat sekitar Tanjong Malim di kawasan perumahan penduduk setempat. Majoriti penduduk Tanjong Malim adalah kaum India dan Cina,,so, anjing pom bkeliaran la jawabnyer,,,hu3,,. Kami mula jam 12 malam dan berakhir jam 4 pagi, cuaca pun baru lepas hujan. lembab la sikit suhunyer,,,
   
     Skali kami masuk kawasan perumahan Taman Malim,,perghh,,,anjing ramai siott,,,,ahaa,, bila je Memy ngan Dorayaki keluar, anjing terus menyalak,, diorang ape lagi, terus berlari semula masuk dalam kereta,,,,ahahhaah,,mencabar tol aktiviti nie,,,keh3.

     Lepas edar flayer, kami terus ke kampus untuk gantung bunting dan banner di setiap laluan dalam kampus, sronok main panjat-panjat tiang ni,,,ahhaah.

Sebelum bekerja kita kena makan dulu,,pekena Char Kue Teaw,,hu3



 Yang baju hitam kat depan nie nampak overdose sikit,, sabo je la,,,


Panjat jangan tak panjat,,,,hu3 

Bunting yang belum dipasang,, kena posing dulu,,,haaahah 

Dah nak siap dah,,,,hu3

....bersambung

Jumaat, 22 Julai 2011

PESKO #1 : Gayat laa,,,,

Pesto Konvokesyen ke 13 UPSI tinggal beberapa hari je lagi. Pelbagai cerita dan peristiwa telah kami lalui dan tempuhi. Banyak kerenah yang terpaksa kami hadapi dalam menjayakan pesta konvo pada kali ini. Majoriti adalah muka-muka baharu dalam menerajui sebagai sekretariat konvo.

Pertama kalinya, ambo nak cite keje ambo nie, panjat tiang speaker kat pentas,, gayat laaaa,,,,,aaha
Kat bawah nie adalah aktivitinyer,,,,waaaa,,,gaya maaa,,,,hahaha



Suasana petang kat Padang UPSI memang cantik




Inilah dia Big Boss a.k.a Timbalan Penolong Pengarah Teknikal ( Iffah )
Salah Seorang TPP yang sangat komited dengan kerja. Salute Her,,,!!



Kepenatan setelah "kegayatan" kat atas tiang,,,kih3

FLORIA PUTRAJAYA

Pesta Bunga di Putrajaya, ingat aku tak dapat pergi dah, tapi rezeki aku pada 17 Julai 2011 dapat ikut senior pergi ke sana,,hu3,, free of charge plak tu,,keh3,, jom tengok gambar kami,,,hu3

































Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails