Rabu, 18 Disember 2013

MAKSUD LAGU M.NASIR

Pernah tak korang dengar lagu hasil ciptaan M. Nasir iaitu ‘Tanya Sama Itu Hud - Hud’. Lagu yang senang melekat di halwa telinga ini sebenarnya mempunyai lirik yang tersirat serta bermakna. Mari kita rungkaikan maksud lagu tersebut satu persatu.

Khamis, 12 Disember 2013

FAKTA ANAK KEDUA

01 : Senang memaafkan orang .
02 : Garang macam harimau tapi hanya pada sesetengah orang .
03 : Kalau gelak tak ingat dunia .
04 : Sensitif , hati lembut .
05 : Ramai peminat .
06 : Mudah menyayangi orang lain jika org itu mengambil berat tentang dirinya .
07 : Sukar melupakan orang yang dia sayang .
08 : Selalu menjadi tumpuan orang ramai .
09 : Senyuman tetap di bibir walaupun , sedang sedih .
10 : Sentiasa mengingati kawan lamanya .
11 : Romantik & penyayang .
12 : Manja & pemurah hati .
13 : Peramah .
14 : Gila-gila .
15 : Takut gelap .
16 : Suka memasak & bagi orang makan masakannya .
17 : Rajin .
18 : Nak tahu merajuk ke tak senang je . Kalau diam je tuh tandanya tengah merajuk .
19 : Kalau ada orang mintak tolong mesti mereka akan ditolong .
20 : Kalau tengah tidur senang jew nak kejutkan sebab tak tidur mati

Isnin, 9 Disember 2013

SOTONG SINGGANG BUJANG STYLE

hhhaha...bujang style tu yang tak tahannya.... tp betul la kan.. dah aku yang masak,, ape de hal...kih3. Malam ni aku masak sotong singgang setelah di request oleh Tuan Abah dan Puan Umi... Dah anak bujang trang tang2  ni je yang ade kat umah.... apo boleh buat, menurut perintah...hhohoo

Sabtu, 7 Disember 2013

BARU BELAJAR

Semalam jejalan ngan kawan aku... xbajet nak pegi mane, last2 pegi Pantai Seri Tujuh kt Tumpat then malamnya singgah kt Tesco KB... lepak2 main lighting... hehehehe
view gmbar2 je... :3

Jumaat, 6 Disember 2013

APA WAYANG BEST BULAN NI?

Nak tgok wayang pun, Panggung kt KB Mall masih dalam pembinaan... tapi aku betul2 xsangka, akhirnya Kelantan ada panggung wayang. Apa yang bagusnya.,, dengar2 orang ckp la kan, tempat lelaki dan perempuan diasingkan. So, ada tempat khas termasuk bg suami isteri....

So, bulan ni, wayang ape yang best yer? Aku tgok 2 wayang ni macaaammmmm menarik je... mcm je la...hhehehe..



p/s : tgok trailer je la,,,hehhhe

Rabu, 4 Disember 2013

CINA TIPU MELAYU

24 Perkara asas tentang servis kereta yang orang cina suka menipu pelanggan Melayu. Sila Click Share untuk bantu orang Melayu lain diluar dan print untuk study supaya tidak ditipu. Sebelum baca ini link download alamat bengkel kereta Melayu: http://bit.ly/BBCD-bengkel-kereta <-click nbsp="" p="" sini="">
Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails