Sabtu, 31 Julai 2010

Sayup senja ^^' + Hujan

Ptg kemarin hujan turun kat kolej n kampus, pening sgt sbb byk tempt nk gi, kul 3 ade olahraga kt MPP room,,fuhhh,,naseb bek setel,,,^^'
sayup je ptg kemarin, dengan suasana hujan yang nk kate lebat xjgak, nk kt renyai2 xjgak,,, org tua ckap sedang2 tp basah la jgak,,,,hahahaha



nie kat Pintu Timur UPSI



sume bawak payung tp aku xbwk,,,hi3, btw mmg da bsah pom,,^^'



byk tmpat y air btakung,,nk jalan pom susah,,,hi3,, nie bru sikit,,, lau dalm kmpus kt pintu msuk da mcm anak sungai,,,kih3



tengah tgu Bas nk blik,,tserempk ngan roomate aku kt bustop, so, blik skali ngan dye la ptg kemarin,, name dye Faez,,,hu3



Sronok jgak sbnarnyer waktu hujan nie,,,suram + sejuk + nk maen ujan je ase,, tp tu sume zaman kanak2 tp lau maen gak pe slahnyer kan,,,? hahhaa



Hujan : cuaca y paling aku suka, sronok, sejuk, nyaman, tenang,,hu3



*p/s : mase kecik suka maen ujan smpai demam, umi marah ^^' syg umi + abah

Jumaat, 30 Julai 2010

Solat Jumaat?

Salam kepada semua,, post kali nie pasal solat jumaat.
Kenapa solat jumaat?,,hemm^^"
Kali nie aku pergi solat jumaat kat Masjid Jamek, xjauh pom dari Kolej tp penat la jgak lau jalan kaki,,,hi3



Masjid Jamek Hulu Selangor


Rekabentuk masjid nie agak menarik ye,,^^'. melihatkan seni binanya seperti istana kota lama,,hu3
memang menarik walaupun ringkas.

Tapi bukan itu yang ambo mahu bincangkan tp pasal Khutbah masjid y dsampaikan oleh Imam masjid itu menarik minat ambo. slalunyer memang mengantuk time khutbah nie,,hu3





Apa yang diperkatakan oleh imam membuatkan ambo terfikir sejenak. "tidak solat jumaat"
Apa pandangan korang bg kaum adam?
mungkin ianya agak hairan bg ambo sbb ambo nie jarang miss sejak 6tahun y lalu ambo xpenah tggal solat jumaat, melainkan betul betul terpaksa.
berbalik kepada tidak solat jumaat, agaknyer kelihatan memaksa kerana jika seorang lelaki tidak solat jumaat sebnyk 3 kali hukumnya kafir, itu yg pasti,,!!




Tp, yg hal ini sedikit mengejutkan ambo. Di Selangor, ada aktanya y tersendiri. Di negeri lain xpasti plak ambo,,hu4
Di Selangor, sekiranya tidak solat jumaat hukumanya penjara 6 bulan atau denda sebanyak RM1000. sampai macm tu skali,,,hemmm. ape la nak jadi kn,,,:(

Dimana sebenarnya tanggungjawab kita sebagai lelaki islam?
ambo mengakui y ambo buknnyer sempurna dalam soal agama tp xkan perkara mcm nie boleh blaku. betol x?




Wahai muslimin, Tunaikan tanggungjawab kita sebagai islam. Bukan sesuatu yang sush tp komitmen tu perlu ada.
(Kadang2 ambo mcm tu jgak, tp solat jumaat mmg xpenah miss,,^^')hu4

xkisah la walau tertidow mcm kawan aku nie,,janji solat jumaat ditunaikan,,,betul kan?




*p/s : gmbr telefon mmg mcm nie,,nanti la aku bli kamera plak,,,hu3.

RENTAK PERLAHAN

minggu nie xde pe yang menarik, sibuk dengan asgment y smakin melambak ( padan muka,,!!^^')
kerjanya melukis je, melukis dan melukis, pastu sibok dgn olahraga.

Hari tu xsiap, dlm mase seminggu mane cukup, kumpulan laen 2 3 minggu. cam xadil je,,,,,:(

petang nanti ke present kt Bilik MPP dlm Bitarasiswa. adoi,,,,,malas tol tp nk wak cmne kn,,,hu3





malas sgt2,,,,huhuhuh,,,,

by the way, ptg nanti ade pmilihan bola tmpar,,,hhuuuu3, xdpt ke x aku nie,,,



entah ler,,,,,hu3

*p/s : makin hari makin ntah pe2,,,,^^'

Jumaat, 23 Julai 2010

Jom Belajar Melukis,,hi3

Semester pertama sesi julai 2010/2011 mula mengorak langkah. Ambo traso sedikit tekanan utk melukis krana ambo xdop asas seni,,,hi3
tp krana inginkn ilmu, ambo memksa diri utk melukis spti geng2 ambo y lain,,,hu3

Post kali nie ambo nop ajok sapo2 hok view blog ambo utk tgok prjalan asgment geng2 cikgu seni yang pertama,,,hahahahaah

status : Asas Lakaran

Sasaran : Cikgu Cikgi AT23

jom tgok tgok n view2 la yerrrr,,,,,,layannnnnn,,,hu3



saje je eksyen,,,hi3



tekunkan sume,,hu3. xpakai baju pom lyan,,,



yang nie pom same,,,hu3




yang nie lukisan nuar,,cantik tu,,,hi3




nie la nuar,,tekun wehhh,,,,padahal eksyen,,,hahaha



ha,,!! tekko, nie nenek sapo?hahaha. pelukisnya Joe Dom minic,,kih3



nie antara lukisan Joe Dom minic,,,hu3



nie lukisan budok kontot,,,Duwan Doubler,,,huhu3




ha,,,!! yang nie yg aku punyer,,biase2 je,,,hihihi,,boleh melukis gak ye aku nie,,,hahaha

macam tu la sedikit sebanyak lukisan-lukisan cikgu seni AT23,,,,hiihii,
xpe,,nanti akan jadi lebih baik lepas nie,,,masih ada 7 sem lg,,,haha
nie sume cikgu-cikgu dari kelantan nie,,,hi3


*p/s : sronok sebenarnye melukis nie.. hi3

HIMSAK,,,anda sudah join ker?


Salam kepada semua, terutama siswa siswi UPSi.
Post kali ni berkisar ttg blog HIMSAK. ambo nie lau promote blog org memg aku suka,,,hi3

HIMSAK atau name panjangnya Himpunan Siswazah Anak Kelantan merupakan salah satu pertubuhan untuk siswa siswi kelantan di Universiti.

Bagi yang belum menjadi ahli, bolehlah mendaftar segera di ;

facebook : himsakupsi

Sebenarnye,,ambo pom blom jelajah lg blog nie,,,kesuntukkan mase la katekan,,hu3
tp agak menarik ye yang ambo tgok sepintas lalu.
Penuh dengan info terkini yang penting untuk diketahui oleh kita

Jadi, ape tggu lagi,,!! dftr la skrang utk jd ahli HIMSAK



*p/s terbuka kepada anak kelahiran KELATE shj,,hu3

Isnin, 19 Julai 2010

Perniagaan Faaza Munira

Salam untuk semua,,post kali nie xde kna mengena dgn seni,,,hi3

Tp ini utk promosi perniagaan kawan aku,,, PERNIAGAAN FAAZA MUNIRA,, usahawan muda nie,,,,hu3

Actually kwn aku nie menjual barang2 bundle seperti :

1. Cadar




2. Langsir




3. Selimut




Ha,,,,agak menarik ye disitu kalau korang sume ni jenis minat bajet2 nie,,,hi3
apepom harap perniagaan kawan aku maju dan lebih produktif di masa hadapan,,,,

by the way,,, lokasi perniagaan kawan aku nie adalah di hadapan janakuasa TNB Lemal, Pasir Mas, Kelantan,, so,,kalau korang nk pegi kelantan atau memang dah di kelantan,, jgn lupe singgah2 kat kedai kawan aku nie,,,okey?ha5

kalau mahu info yang lebih mendalam tentang perniagaan kawan aku nie @ berminat untuk membeli, korang boleh ke pautan blog beliau di http://faazabundle.blogspot.com/



*p/s : aku pom suka meniaga,,,,hie3 tp fokus pada pelajaran dulu,,,hi3


Jumaat, 16 Julai 2010

Seni Kaca yang menarik

Salam kepada semua, post kali nie pasal seni kaca y merupakn salah 1 projek yang ambo akan buat dalam semester nie,,,hi3 xsabar tu,,,

projek ini menggunakan kaca cermin muka dengan gabungan kaca berwarna, kombinasi yang sesuai akan menjadikan hasilnya yg sangat cantik dan ambo menyukainya,,,,

nie antara contoh projek yang aku copy paste dari web

Bugle Boy
15.75 x 20.75 inches


yang nie pom cantik, tp rumit coz kena bekerja dalam bulatan,,,,hu4


"Coober Peedy #1"
Diameter approx. 21 inci


aku suka yang nie, rekaan yang unik n mybe memberi inspirasi kepada aku utk mghasilkn projek arca seni yang menarik


Deco Daisies
15.5 X 20.5 inci


yang nie pom same, unik dan nampak eksotik,,,,ambo suka



Uptown
15.5 X 20.5 inci

Sebenarnya untuk penghasilan karya yang baik amat sukar untuk dicapai,, adakalanya terpaksa buat berulang kali bagi hasil yang baik,, dan ambo berharap ambo dapat inspirasi yang baik selepas melihat contoh 2 diatas,,,,hu

p/s : kalau ada idea, pendapat @ komen, jangan la wat segan segan ye,,,hi3,,TQ

Sabtu, 10 Julai 2010

PEMIKIRAN MENGORAK LANGKAH

Lame betul ambo tak update blog,,,hu4. Biase la kan bila da bergelar mahasiswa UPSi (ayat belagak,,keh3) nie tapi ambo akan sentiasa cuba untuk update blog supaya setiap catatan peristiwa di ingati oleh ambo dan dikongsi bersama kalian ( pada yang sudi je la,,,,hahah )

4 hingga 8 julai 2010 ambo mengikuti orientasi kat SITC UPSi, banyak xtvt yang best dan sempoi,
gelak dan memang suka,,,,hu3




nie la wajah - wajah ceria kakak2 Seketariat Minggu Suaikenal (SMS),,hhu3




Yang nie lagi ramai,,hahah,,,tp xknal semua lorrr,,,hu3,,TQ utk abang n kakak senior SMS UPSi
yang pakai baju batik tu YDP UPSi,,,ambo respect korang semua,,,





nie antara aktiviti sepanjang orientasi

Begitulah happynyer kat UPSI,,,jadi mahasiswa nie perlu nilai kematangan yang tinggi. gelak tu memang la gelak tapi pelajaran tak boleh abai,,,hu3

Minggu Orientasi da abis, minggu kuliah akan mengusul,,,hahahah,,, coming soon!!!

Langkah untuk bergelar GURU akan bermula,,,,



p/s : gambar tu, amek ngan kakak angkat aku,,,,hi3
Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails