Rabu, 25 Julai 2012

IKAN PARI BAKAR AIR ASAM BUJANG STAIL

haaa..td Sotong Sumbat.. Skrng Ikan pari plak....huhuhuuh

Menu ni simple ja.. tp aku nk mention pasal air asam ja... sebabnya aku ikut stail Sambal Kemboja yg aku belajar masa aku p Kemboja awal tahun  nie (saje nak cakap aku dh p kemboja..lalalala) ... So, aku modified sikit ja,,,,hohoho....




Bawang dibakar....

Proses membakar sedang dijalankan

Buang kulit bwang yang hangus tu, kemudian tumbuk...

tumbuk dengan lada skali..

masukkan air, Kicap sotong, gula garam dan limau kasturi termasuk kulitnya..hoho
yang menjadikan olahan dari sambal kemboja hanya kicap sotong...hihih
Maka...Jadilaaaahhhhhhhhhhh...hahah

neh kicap sotongnya... TQ pak cik Google..... lalala

|
|
|

Okey..ni dia menu utama berbuka untuk hari nie....huhuhu

Selamat Mencuba (^__^)

2 ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails