Selasa, 21 Disember 2010

KEAJAIBAN MICROSOFTWORD

Salam kepada sahabat blooger, ambo terjumpe entri ni...jom bace


Pasal microsoft word. Tiap-tiap hari kita guna microsoft word untuk buat assignment...ahha

Nak tau apa yang ajaib nya benda ni? Rasanya ramai yang dah tau, tapi takpe la kita berkongsi pengetahuan bagi yang belum tau. Ni lah keajaibannya....

Cuba taip Q33 NY kat microsoft word korang tu macam ni..



Dah taip? Bagus. Mengikut Arahan.huhu.. Lepas tu tukar saiz tulisan kepada saiz 48 (nape 48? ikut je, jangan banyak bunyi)hoho.. kemudian tukar fonts tulisan tu kepada jenis wingdings. Tengok la hasilnya kat bawah ni..

>

>

>

>

>

>

>


Tahu ke apa maksud ni? Mari kita kaji cikit. Q33 NY adalah pesawat yang melanggar World Trade Centre (WTC) masa kejadian 11/09/2001. Tulisan wingdings ni wujud pada tahun 1980-an. Maknanya mungkin benda ni dah lama dirancang. Tengok macam mana konspirasi Amerika dengan Israel ni dicipta. Yang dipersalahkan sekarang hanyalah orang-orang islam yang tidak bersalah. Sampai sekarang masih tiada  lagi jawapan tentang tragedi 11 september ni. 

Cuba pulak taip NYC lepas tu tukar saiz tulisan kepada 72 (tak kisah pun saiz apa), and then tukar pula tulisan kepada 'webdings' dan juga 'wingdings' 


Tulisan webdings wujud pada tahun 1997. Kalau tengok gambar kat atas tu NYC dalam tulisan webdings bermaksud "I Love New York". Banyak lagi rahsia-rahsia yang boleh dikaitkan dengan sesuatu peristiwa dengan hanya menggunakan microsoft word ni. Nak tau cari la sendiri...

p/s : itu je perkongsian kite untuk hari nie,, 

7 ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails