Jumaat, 17 Disember 2010

AIR ASAM PERUT LEMBU

Salam semua, tiba-tiba pulak aku nak makan air asam perut lembu,,,haha,, nak kongsi ngan korang la,,,ok x?hahaa


Jom kita buat air asam perut lembu,,( apesal la ngan aku hari nie ni,,hahaha )






Bahan-bahannya: 

Perut Lembu
bawang merah - dihiris halus
cili padi - dihiris halus
Limau nipis
garam
air

Cara-caranya:
Mula2 rebus perut tu, bubuh sedikit garam. rebus kasi empuk yer,,, so kalo ada pressure cooker lagi bagus.hhah

Bila dah empuk, sejukkan and potong perut nipis-nipis ya. Letak dalam pinggan and masukkan bawang merah dan cilipadi dan picitkan limau dengan banyak,,(banyak ker,,?hi3). Gaul & ready to eat with rice.






p/s : abah aku pergi beli tulang & perut lembu pagi tadi,,hi3,, hari jumaat merupakan hari sup bagi keluarga aku,,,orait sume,,,enjoy it,,kih3

7 ulasan:

  1. sumpah makanan ni sangat pelik n tak penah makan n ta penah nmpk pown selama idup nih...ngeee~~~

    BalasPadam
  2. oh Cikgu Echa,,meh kite knali mkann simple n delicious ini,,,ahha

    BalasPadam
  3. that's rite ~bebunga LILY~,,,hahahahaah

    BalasPadam
  4. cikgu mat ke y wt..
    o mlantak jek...
    hikhik

    BalasPadam
  5. hahha,,mesti la,,cikgu pom pndai masak gak,,hahhaaahaha

    BalasPadam
  6. yang ni mmg perghh..sgt sdap..cuba klau cili padi tu ditumbuk dgn garam,and last skali letak tok aji ckit..

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails