Isnin, 2 Januari 2012

BENDA KECIK JE PUNNN...

Saya bercakap dengan adik saya....

"Adik, banyak benda yang Abe buat nie selalu tak tercapai n selalu mengecewakan...."

Jawapan adik saya;

“Alah, benda kecik je pun.”



Nak dipendekkna cite, bercakap dan meluahkan perasaan pada orang lain meletakkan kerisauan dan kekecewaan kita dalam perspektif. Benda yang kita anggap besar pada kita tu, sebenarnya kecil gila pada orang lain (walaupun saya telah cuba explain pada adik saya how it disrupt rhythm life saya ni). Bila berfikir balik, betul lah saya rasa.

To be upset over what you don’t have is to waste what you do have.

Banyak sangat benda-benda best yang berlaku dalam hidup kita ini, kita lupa untuk berterima kasih, lupa untuk menikmati dan lupa untuk meminta supaya ia tetap berterusan dapat kita nikmati.
Count your blessings! 

BERHENTI KECEWA! ye haaaaaaa.........


wait...wait...!! mampu ker? hadhoooiiii......... 

hurrmmmmmmmmmmm...... apapom xbleyy,,,, hu3

2 ulasan:

  1. hahhaa..ala kecik jea pon,, ahhahaha

    BalasPadam
  2. see,,,, benda kecik je punn,,, amekaw... hhaaah

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts with Thumbnails